Aranymisével egybekötött templombúcsú Dabas-Sáriban
Írta: Admin - Dátum: September 30 2011 11:54:58
 Augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepén tartotta Dabas-Sári település katolikus templomának a búcsúját.

Bár, nem volt kerek, azért a 251. templomszentelési évfordulóra büszkék lehetnek a város lakói. A Cantate Domino kórus tagjaként volt szerncsém sokadmagammal részt venni a csodálatos templombúcsún. Az aranymisés Pásztor Győző kanonok Úr, Dabas-Sári plébánosa üdvözölte a nagyszámban megjelent híveket - nagyobb részük be sem jutott a templomba -, a város elöljáróit, valamint az esperesi kerület papjait. A templombúcsút megtisztelte jelenlétével, valamint szentbeszédet mondott dr. Beer Miklós váci megyéspüspök Úr.

A szentmise befejeztével, a templom falait elhagyva, régi szokás szerint elindult a körmenet. Az élen haladtak a fiatalok kereszttel, valamint a templomi zászlókkal. Őket a helyi cserkészcsapat követte. Az oltáriszentséget Balogh László örkényi plébánia kormányzó Úr vitte, mellyel a körmenet során többször is áldást osztott. Őt a hívek sokasága követte.

A település több utcáját bejárva - és szebbnél-szebb énekeket énekelve - tértünk vissza a templomba. Felemelő érzés volt látni nagyon sok ház ablakában égő gyertyákat, Szűz Mária szobrokat, virágcsokrokat. A rekkenő hőség ellenére csodálatos volt együtt ünnepelni - éreztük a Szűzanya összetartó erejét.

Horváth ZoltánAranymisével egybekötött templombúcsú Dabas-Sáriban - a MAG Televízió felvétele