•  
 
Navigáció
· Főoldal
· Írások
· Linkek
· Képtár
· Kapcsolat
· Keresés
· Miserend
· Idézetek
· Óvodai és Iskolai hittan
Temető-szabályzat
A Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség szabályzata az egyházközség tulajdonában lévő temetkezési emlékhely használatának rendjéről

Az első 10 év CD
Kápolna újság
Templomunk CD-DVD
Idézetek
És ez lesz néktek a jel, azt mondja az Úr, hogy én meglátogatlak titeket ezen a helyen, hogy megtudjátok, hogy bizonyára megállanak az én beszédeim a reátok következendő veszedelem felől.
-- Jeremiás könyve 44,29
Lelkipásztor kisegítő
news: szt_katalin.jpgÖrvendetesen növekedik az egyházközségünket segítők száma.

Szakali Tibor felvételt nyert a Váci Egyházmegye katolikus képzőjébe. A hároméves készület végén lelkipásztor kisegítő és áldoztató lesz.Fogadjuk szolgálatát szeretettel!Veni Sancte
news: math.gif

"Szeptemberben nyit az iskola. Van-e szebb a kezdet szépségénél? Mikor a sportpálya salakján a futók lekuporodnak a startvonalra, s vékonyka füstöt eresztve eldördül az indítópisztoly? Szabad a pálya, s ismeretlen!

Sose fogom elfelejteni az új könyvek, az új tanárok, az új tantárgyak keltette bizonytalan izgalmat. Iskolaév kezdetén csaknem mindig verőfényes volt az idő, afféle rmegbízhatór1; szeptemberi ragyogás fogadott.

Minden érkező gyerek jelentett valami meglepetést. Volt, aki egyetlen nyáron fejjel magasabbra nőtt, volt, aki szerecsenfeketére barnult, s volt, akin éppen az volt a meglepő, hogy semmit se változott. De valami újat mindenki hozott magával: nyári emlékeket, s a viszontlátás örömét."

(Pilinszky János: Veni Sancte - részletek)


Az idei tanévnyitó szentmise 2008. szeptember 14-én, vasárnap reggel 8 órakor lesz. A diákok tavalyihoz hasonlóan érkezzenek, iskolatáskával és tanszerekkel.

Sok szeretettel várunk minden pedagógust, szülőt, nagyszülőt, keresztszülőt és diákot.

Hálából Székelykaput állítottak Ópusztaszeren
news: math.gifErdélyi mesterek hálából székelykaput állítottak az Ópusztaszeri Emlékparkban, hogy kifejezzék a Székelyföld és a dévai gyerekek háláját az anyaországi támogatásért.

Az elmúlt évben több mint tízezer magyar állampolgár ajánlotta fel adója 1%-át az árva gyermekek javára; az adományból gyermekvédelmi otthonok, intézmények születtek Erdély-szerte. Ezt a szolidaritást szeretné megköszönni a székelykapu felállításával a dévai Szent Ferenc Alapítvány és a székelyföldi magyarság.

Az Erdélyből hazánkba kerülő kaput 1913-ban a trianoni katasztrófa előtt készítette Dávid Mózes faragómester. Felújítás után szállították hazánkba, a csonka Magyarországra, ahol Máréfalvai mesterek állították össze a szebb korokat is megélt kaput.

A megáldására szeptember 14-én kerül sor. A 14 órakor kezdődő szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatja be az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi emlékparkban.Forrás: Szent Korona Rádió, Erdély ma, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Emlékezés az egyházi iskolák államosítására
news: erdo_peter1.jpgErdő Péter bíboros, az MKPK elnöke és Várszegi Asztrik, pannonhalmi főapát nyitotta meg "Az egyházi iskolák államosítása Magyarországon 1948" című konferenciát szeptember 3-án a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

A konferencián jelen volt Ternyák Csaba egri érsek, Spányi Antal székesfehérvári püspök, Udvardy György esztergom-budapesti és Varga Lajos váci segédpüspök.


Bazilika rangot kap a máriabesnyői kegytemplom
news: mariabesnyo1.jpg Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció határozata értelmében a Máriabesnyői Kegytemplom "basilica minor" rangra emelkedik.

Az ünnepélyes kihirdetésre szentmise keretében szeptember 7-én 10 órakor kerül sor.Cantate Domini
news: cd03a.jpg

Balogh László atya nagy szeretettel vár minden énekelni szerető hölgyet, urat és gyermeket a Cantata Domini Kórus próbáira.

Első találkozó 2008. szeptember 6-án 19.00-kor az örkényi katolikus templomban.
Szent István ünnepe
 Az idei esztendőben is a korábbi évek gyakorlata szerint rendezik meg augusztus 20-án Budapesten a Szent István-napi ünnepséget. A Szent Jobbot reggel 8 órakor helyezik ki tiszteletadásra a Szent István-bazilikában.


Délelőtt 10 órakor Ternyák Csaba egri érsek mutat be szentmisét a bazilikában.

Az ünnepi szentmise és az azt követő országos Szent Jobb-körmenet a bazilika előtti téren 17 órakor kezdődik. A szentmisét Erdő Péter bíboros mutatja be, a szentbeszédet Majnek Antal munkácsi megyéspüspök mondja.

A körmenetben a Szent Jobb előtt az Apostoli Szentszék által elismert szerzetes- és lovagrendek, az apostoli élet társaságai, valamint a plébániák zarándokcsoportjai vonulhatnak.


A rendezők kérik: a csoportok részvételi szándékukat jelezzék a Szent István-bazilika címén. (1051 Budapest, Hercegprímás u. 7. ,Tel.: 1/317-2859, fax: 1/338-2151)


(forrás: Hírporta )
A Római Katolikus Egyházközség felhívása
TemplomKedves táborfalviak!

  A Püspök Atya már egy éve küldött Táborfalvára, hogy a katolikus egyház helyi közösségét vezessem, harminckét évi szolgálat után átvéve a stafétát Ft. Szikora Ferenc plébános atyától.


  Ahol csak megfordultam (önkormányzat, iskola, református egyházközség és más közösségek), mindenhol szeretettel fogadtak. Mindenekelőtt szeretném megköszönni a táborfalviak szeretetét, amivel megkönnyítették a pap számára sem könnyű elszakadást az előző szolgálati helytől. Ezt megelőzően ugyanis nyolc évig szolgáltam az ipolymenti Kemencén, Bernecebarátiban és Tésán és bizony nem könnyű az elválás a helytől, az emberektől...

Magyar Pálos Rend 1308 - 2008

Magyar Pálos Rend 1308 - 2008.

A Magyar Pálos Rend pápai jóváhagyásának 700. évfordulója alkalmából
szeretettel hív mindenkit ünnepi programjaira!


A Magyar Pálos Rend honlapja


Szentségek felvétele
news: keresztelo_medence.jpg2008. szeptemberétől keresztelési, elsőáldozási, bérmálási felkészítés lesz mindazoknak, akik nem részesültek e három szentség valamelyikében (vagy egyikében sem).

Felső korhatár nincs. Alsó korhatár is csak a bérmálásnál van, ez 16 év.
Azokat várjuk, akiknek elmaradt valamelyik szentség felvétele. A megszokott bármálási felkészítésbe beleesőknek nem kell külön jelentkezni.
Ezeknek a szentségeknek a jelentősége, a keresztény életbe való bevezetés.

Jelentkezni Balogh László atyánál lehet.


Járművek megáldása
Július 27-én vasárnap, a szentmise után járművek megáldása lesz. Ez is egy szentelmény.
Lehet hozni új és régi kerékpárt, motorkerékpárt, autót.

Az a kérésünk, hogy a kerékpárokat az udvarba hozza mindenki, az autókkal és a motorokkal pedig a templom mellett parkoljanak le.
A szentelés a biztonságos közlekedést nem helyettesíti - Istenhez való odafordulás oltalomért az utakon.

Nagyheti szertartások

március 29. nagycsütörtök
17.00-kor szentmise az utolsó vacsora emlékére

március 30. nagypéntek
17.00 ünnepi liturgia

március 31. nagyszombat
17.00-kor szentmise

április 1. húsvétvasárnap
9.00 szentmise

Alapítványunk
Istenháza Táborfalva Alapítvány adószáma:
18710326-1-13
Legújabb cikkek
· Karitász tábor 2017
· Boldog Meszlényi Zoltán
· Andocsi zarándoklat
· Beer Miklós: Senki n...
· Új evangelizáció kon...
· Az én táborom!
· Árpád-házi Szent Kinga
· Beer Miklós: Elindít...
· Betlehemezés
· Hittanverseny Dabas-...
· Aranymisével egybekö...
· Hittanos tábor 2011.
· Hittanos kirándulás
· Nagyböjt 5. vasárnap...
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 13
· Legújabb tag: kerepeczki zoltan
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése